Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete

de Gusti in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2014 | 14406 vizualizari

 

Reteta Delaco de saptamana aceasta este o tarta fresh pregatita de Irina si Oana la inaugurarea Casei Bucatarasilor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 200 gr unt moale
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • o lingurita rasa cu sare
  • Umplutura:
  • 3 cutii x 400g crema de branza natur- ceva fin cremos Delaco
  • 4 oua
  • o legatura marar
  • Jeleu de castravete:
  • 2 castraveti fabio
  • 5 gr gelatina granulata(jumatate de plic)
  • o lingurita zeama de lamaie
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete:

Ingredientele pentru aluat se mixeaza la robotul de bucatarie Assistent Electrolux :), apoi se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore.

Se taie doua hartii de copt de dimensiunea tavii, 23 x 30 cm. Se pune aluatul intre cele doua hartii de copt si cu sucitorul se intinde exact in dimensiunea tavii si cu grosimea de 0,5 cm. Se aseaza aluatul pe hartie de copt direct in tava si se indeparteaza foaia de copt de deasupra. Se inteapa cu furculita si se pune deasupra umplutura de branza. Crema de branza se mixeaza cu ouale si se amesteca cu mararul tocat, nu mai este nevoie de sare pentru ca este suficient de sarata branza.

Se coace tarta la 180 de grade, 40 de minute, daca aveti cuptor cu ventilator va recomand aceasta setare. Cand incepe sa se crape putin branza, este facuta si se scoate din cuptor ca sa ramana suprafata alba, sa nu se rumeneasca.

Se lasa la racit bine de tot cateva ore.

Jeleul de castravete se prepara din cei doi castraveti curatati de coaja si fara seminte, mixat apoi bine de tot la blender. Se adauga sare si zeama de lamaie si gelatina hidratata inainte si apoi topita la bain-marie. Se toarna jeleul de castravete peste tarta, se inclina usor tava in toate partile ca sa se acopere bine cu jeleu. Se lasa la rece 5-6 ore si apoi se portioneaza.

Se decoreaza cu coaja de castravete tocata fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Corabioare cu pate de ficat