Tarta cu legume

de Adi in Mancaruri de post, 29 Mar 2017 | 5588 vizualizari

 

Din categoria  "retete de post economice", va pot spune ca aceasta tarta, asa simpla cum a fost, a avut un mare succes.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450 g făină
  • 200 ml apa minerala
  • 1 lingurita susan
  • 1 lingurita chimen
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 1 lingura ketchup
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de busuioc
  • sare
  • maghiran
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume:

Pentru aluat, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul  și zaharul, apoi se toarnă cate putina apa minerala, rece si se amesteca, presarand si chimenul si susanul.

Se framanta un aluat, nu foarte ferm, dar nelipicios, care se lasa la odihnit 15 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul.

Intre timp se pregatesc legumele care se spala si se feliaza pe rotund.

Peste feliile de vinete si dovlecel se presara sare si se lasa cateva minute sa elimine apa din ele, apoi se sterg cu prosoape absorbante si se asaza pe grilul incins, neuns.

Se rumenesc pe ambele parti.

Aluatul se imparte in doua parti, in proportii de 1/3 si 2/3.

Partea mai mare se intinde in tava, se unge cu ketchup si se asaza peste ea, rondelele de legume, si cele de pe grill si celelalte, se presara condimente, rondele mici de usturoi si frunze de busuioc rupte.

Cealalta parte de aluat se intinde pe planseta si se decupeaza cu o forma speciala, apoi se rastoarna peste legumele din tava, se trage usor de margini ca sa se formeze grilajul, apoi tarta se coace la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.

Nu va avea acea culoare rumenita, pentru ca aluatul este fara grasime, pentru zilele de post in care nu este dezlegare la ulei.

Tarta se serveste fie calda, fie rece cu sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei prajiti pentru masa festiva