Tarta cu sparanghel

de oanapl in Mancare copii, 10 Iun 2018 | 4888 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor"
Cat mai este sezonul sparanghelului va invit sa incercati o tarta delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina proaspat cernuta
  • 1 ou marime medie
  • 1 lingurita de sare
  • 125 g de unt taiat bucatele
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de apa rece
  • Umplutura:
  • 500 g sparanghel verde
  • 100 g sunca presata, taiata cubulete
  • 4 oua batute spuma
  • 200 g smantana dulce
  • sare
  • piper
  • o priza de nucsoara (dupa gust)
  • 125 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sparanghel:

Din ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora.

Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala incapatoare, pui apa la fiert atat cat sa acopere sparangelul la final, cand da in clocot, adaugi cojile de la sparangel si apoi lasi sa fiarba cam 10 minute. Scoti cojile cu o spumiera si adaugi sare. Cand incepe sa dea in clocot, adaugi sparangelul si il lasi 5-10 minute sa fiarba.

Cand sparanghelul este fiert, il scoti intr-o sita, sau alt recipient de scurgere si il lasi sa se racoreasca.

Intre timp, pregatesti tava pentru copt.. Ungi tava cu unt topit, cu o pensula, presari pesmet si il distribui uniform. Aranjezi aluatul in tava si il intepi cu o furculita.

Cand sparanghelul s-a racit, il tai in asa fel incat sa incapa in tava, il aranjezi  sub forma de raze, adaugi sunca de Praga, cubuletele de cascaval pastrezi 30g pentru a presara peste tarta la final) , torni amestecul de oua, smantana, sare, piper, acoperi cu folie de aluminiu si introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la 200 de grade C. Dupa primele 15 minute indepartezi folia. Cand amestecul de smantana si oua este ferm iar culoarea este galben – aurie scoti tava, presari cascaval rs si mai lasi 2-3 minutne in cuptor.

Dupa coacere, lasi 10 minute in tava pentru a se raci si apoi servesti tarta.

TIPS-URI

1

Prospetimea se recunoaste in partea de jos, la taietura si trebuie sa fie ferm, nu ca o bucata de cauciuc.

2

Sezonul de sparanghel incepe in jur de 15-20 aprilie, pana cel tarziu 1 iulie, in functie de temperaturile de afara. Dupa 24 iunie, sparanghelul e batran si lemnos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de ovaz cu mere