Tiramisu reteta fara oua

de Gherca Daniela in Prajituri, 22 Iul 2014 | 3680 vizualizari

 

 Nu este Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • 500gr piscoturi
  • 1 cutie de mascarpone de 250gr
  • 200ml de frisca batuta
  • 50gr de frisca lichida
  • 100g zahar
  • 5 linguri de apa
  • 3 linguri de crema de lichior
  • 300 ml cafea preparata
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta fara oua:

Pentru inceput caramelizam zaharul: punem apa si zaharul pe foc pana se topeste, luam cratita si punem frisca lichida mestecand energic, punem pe foc pana mai da un clocot, si lasam sa se raceasca bine. Intre timp mixam crema de mascarpone si punem caramelul racit peste, omogenizam bine, apoi punem si crema de lichior, iar pe urma adaugam frisca batuta; Intr-o tava yena am pus o folie de plastic si am inceput ansamblarea:

Am pus un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi jumatate de compozitie din crema, inca un strat de piscoturi si pe urma restul de crema si am pudrat cu cacao din abundenta. Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore si se poate servi cu mare poftaaa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta fara oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si fructe confiate