Tiropitakia (Placintele cu branza)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2013 | 7628 vizualizari

 

Asa cum v-am obisnuit, alta reteta greceasca! Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate kg foi de placinta (subtiri)
  • 330 gr branza feta
  • 110 gr branza graviera
  • 110 ml smantana
  • 2 linguri unt topit
  • 2 oua
  • putin piper
  • un galbenus ptr ungere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropitakia (Placintele cu branza):

Eu am avut foi de placinta taiate in forma triunghilura, dar puteti folosi orice forma doriti!

Amestecam toate ingredientele si cu o lingura, punem in foile de placinta. Apasati cu o furculita la capete ptr a nu se scurge compozitia in afara!

Intepam putin cu furculita placintelele, le ungem cu un galbenus amestecat cu putina apa, apoi lasam cca 10 minute la frigider, asa se vor umfla mai frumos in timpul coacerii! (eu nu am avut timp, si nu le-am lasat de data asta!) apoi le coacem la cuptorul preincalzit 200C ptr cca 30 min, de fapt pana cand vor avea o culoare aurie.

TIPS-URI

1

Inainte de a le pune la cuptor, puteti sa presarati putin susan.

2

In compozitie puteti pune si putina nucusoara( alor mei, nu le place, si eu nu am pus)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiropitakia (Placintele cu branza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Steffy 1

16.01.2013, 19:54

Orice este cu branza imi place...o sa incerc si eu reteta ta.

Doralinda 1

16.01.2013, 20:06

Mersi steffy ptr incredere!

delia64 1

11.06.2014, 16:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pachete cu spanac si branza