Tocana banateana cu galuste si carne de porc

de Lau in Mancaruri cu carne, 1 Noi 2018 | 2982 vizualizari

 

https://www.bucataras.ro/retete/tocana-banateana-cu-carne-de-porc-si-galuste-86014.html
Retete inspirate de toamna

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 conserve de rosii
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • boia de ardei
  • Galuste
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 2 linguri apa rece
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana banateana cu galuste si carne de porc:

In untura topita adaugam bucatile de carne, acoperim cu un capac si lasam pana ce se albeste carnea; dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele.

Amestecam si lasam sa se caleasca putin impreuna, adaugam apa calduta cat sa acopere carnea, cimbrul, foile de dafin, lasam sa fiarba la foc mic pana ce se inmoaie carnea.

Intre timp pregatim galustele. Batem ouale cu sare, piper, apa si adaugam treptat faina, la final framantam cu uleiul pana ce rezulta un aluat omogen.

Din aluat rupem bucati mici si formam bile cu mainele ude, le adaugam peste carne, rosiile si pasta de gogosar.

Lasam sa fiarba la foc mic cca. 15 min pana ce galustele sunt moi.

Adaugam patrunjelul verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana banateana cu galuste si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc la cuptor, cu legume si mirodenii