Tocana de hribi

de Ksenya in Mancaruri de post, 26 Apr 2019 | 4934 vizualizari

 

Imi plac hribii sa-i culeg, imi plac hribii sa-i gatesc si imi plac hribii sa-i mananc.
Reteta de fata este de post

 

INGREDIENTE

  • 600 g hribi de sezon, eu am avut congelati
  • 1 morcov
  • 2 felii telina
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3-4 linguri ulei masline
  • cateva fire usturoi verde
  • 250 ml suc de rosii sau sos napolitan
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de hribi:

Morcovul si telina dupa ce le spalam, le tocam julien.

Ceapa o tocam semiluna.

Intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul; cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa si o sotam pana devine translucida. Adaugam telina si morcovul, mai lasam 2 minute, adaugam sucul de rosii, eu am pus sos napoletan, reteta o gasiti aici

 

Amestecam lasam un minut si adaugam hribii.

Amestecam si lasam la foc mic 20 min, la sfarsit adaugam ardeiul gras taiat julien si lasam 2-3 min.

Ornam cu usturoi verde.

Potrivim de sare si piper !

Pofta buna!

Se serveste cu orez, cartofi sau mamaliga.

 

 

 

TIPS-URI

1

Legumele trebue sa le simtiti la dinti, nu trebuiesc rasfierte

2

Cand nu este post, puteti la sfarsit adauga 20 grame unt

3

Puteti adauga fulgi de ardei iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de hribi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciuperci