Tocana de legume pentru iarna

de adela1981 in Conserve, 22 Aug 2012 | 7662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 7-8 borcanase de 330:
  • 600 gr ardei kapia rosu
  • 500 gr ardei gras galben
  • 400 gr ceapa
  • 350 gr morcovi
  • 100 gr telina
  • 100 gr patrunjel
  • 500 gr rosii
  • 300 ml bulion
  • 100 gr orez
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 frunza dafin
  • frunze de telina si patrunjel tocat
  • 300 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume pentru iarna:

In primul rand pregatim legumele, curatam, spalam si tocam. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie marunt, patrunjelul si teline se da pe razatoare (pe ochiul mare), ardeii se taie cubulete si rosiile se decojesc si se taie in cubulete. Punem la calit ceapa in ulei si adaugam radacinoasele (morcov, patrunjel si telina).

Dupa ce s-au inmuiat, adaugam ardeii si lasam la calit pana ce se inmoaie si acestia. Apoi adaugam, rosiile, bulionul si condimentele ( sare, piper si foi de dafin ) Lasam sa fiarba pana ce scade si iasa uleiul deasupra. Orezul se fierbe doar pe jumatate,  separat in apa  cu sare, apoi adaugam la tocana de legume, impreuna cu verdeturile tocate si mai lasam vreo 10-15 min. Se introduce in borcane, se fileteaza capacul si se aseaza intr-o cratita cu apa calduta. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se fierbe la foc incet sau in cuptorul aragazului. Se depoziteaza in locuri racoroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

23.08.2012, 19:14

Lau 1

23.08.2012, 20:19

leta 1

27.08.2012, 13:03

excelenta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocana de dovlecei