Tocanita din cartofi noi

de nadina73 in Mancaruri de post, 17 Sep 2010 | 7393 vizualizari

 

Tin minte cand eram copii si apareau cartofi noi ,mama ii cumpara pe cei mai mici si curatam la eiiiiiiiiii.......... mama ne facea tocanita de cartofi noi cu cartofi intregi ,era super buna dar aici nimic nu gasesc mic,tot e mare si importat si pline de E-uri

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocata
  • ulei
  • smanatana  dace nu se face de post ,eu nu am pus
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din cartofi noi:

Se curata ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei  cu ardeiul rosu ,se caleste 2-3 minute dupa care se pun cartofii

Cartofii se curata de coaja se taie in 6-8 depinde de cartofi,daca aveti posibilitatea incercati cu cartofi noi cei mai mici si lasati intregi,se pun cartofii peste ceapa calita cu ardei se mai lasa 5 minute se amesteca usor  in ei dupa care se pun 2 cani de apa ,sare piper si se lasa sa fiarba acoperiti cu capac(fierb foarte repede)la final se pune petrunjel verde tocat .Daca nu e zi de post se poate pune 1 lingura de faina cu smantana ,e minunanata.Eu am facat-o de post deci nu am pus smantana dar e super buna si cu mamaliguta merge perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
aperitiv cu tofu - post