Tort cu ciocolata si crema de vanilie

de Lau in Mancare copii, 28 Iul 2019 | 4640 vizualizari

 

Meniu copii

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 15 linguri faina
  • 5 linguri apa rece
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca
  • 300 g mure
  • 50 g unt
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml frisca
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 200 g praline de ciocolata
  • Decor
  • 100 ml frisca
  • 100 g smantana
  • 50 ml frisca
  • 20 g ulei
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema de vanilie:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, faina cernuta cu praful de copt.

Amestecam cu o paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea la 180 grade C.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 4 felii.

Crema de vanilie- laptele il amestecam cu galbenusurile, amidonul, zaharul si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul, esenta dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca dupa care amestecam cu crema de vanilie.

Crema de ciocolata-topim ciocolata cu frisca, lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam impreuna cu smantana pana ce isi dubleaza volumul.

Ansamblare-asezam prima foaie -o insiropam-adaugam 1/2 crema de vanilie(mure)-a 2 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de vanilie-mure-ultima foaie de blat-insiropam-dam la rece 30 min.

Mixam frisca cu smantana pana ce isi dubleaza volumul, adaugam 2 linguri de creama de ciocolata, amestecam pana ce se omogenizeaza-imbracam tortul si dam din nou la rece 10 min.

Topim ciocolata cu frisca si uleiul, turnam deasupra lasand sa curga si pe margini.

Decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din dovlecei