Tort cu cirese si capsuni

de Ligia Bxl in Torturi, 12 Mai 2014 | 9447 vizualizari

 

Inca un tort facut de ziua fetei mele mai mari,La multi ani Beatrice inca o data :*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 12 linguri cu varf de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 7 linguri de apa rece
  • putina sare
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 3-4 linguri de zahar pudra daca frisca e neindulcita
  • 6 foi de gelatina
  • 100 gr cirese din compot
  • sucul de la compot ptr insiropat
  • 100 gr capsuni
  • putina ciocolata ptr ornat+capsuni si frisca
  • Glazura:
  • 150 gr de capsuni
  • 2-3 linguri zahar
  • putina apa
  • 3 foi gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese si capsuni:

Blat: am separat albusurile de galbenusuri, pe care le-am batut spuma cu putina sare, apoi am adaugat zaharul si galbenusurile si le-am batut bine pana cand s-a topit zaharul. Pe rand am adaugat apa si faina cernuta in ploaie. Am amestecat bine cu o spatula, apoi aceasta compozitie am dat-o la cuptorul incins dinainte la 180°c pe care am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am facut testul cu scobitoarea la final.

Crema: am batut frisca cu zaharul pudra pana s-a legat, apoi am adaugat in ea ciresele din compot si capsunile taiate bucati mici, le-am incorporat si am pus gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.

Blatul l-am taiat in 2, apoi pe un platou am pus cercul de la tava detasabila, apoi am asamblat. Am pus o parte de blat, am insiropat, am adaugat crema de fructe, apoi a doua parte de blat l-am insiropat.

Am facut o glazura astfel: am zdrobit capsunile cu blenderul, am adaugat intr-o craticioara cu putina apa si zaharul si le-am fiert pana s-a ingrosat. Peste glazura calda pe care am dat-o deoparte de pe aragaz am pus foile de gelatina care au fost tinute in apa si am amestecat bine pana s-au topit. Am turnat aceasta glazura deasupra tortului dupa care am ornat cu capsuni trase prin ciocolata topita la bain-marie si cu frisca amestecata cu putina ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe din compot - reteta cu nr. 600