Tort cu crema ganache

de deyutzky in Torturi, 27 Iun 2013 | 6631 vizualizari

 

Pe 23 iunie a fost ziua matusii iubitului meu, iar acest tort l-am pregatit special pentru ea!

 

INGREDIENTE

  • Blat(pt o tava de 28 cm diametru):
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte caldut
  • 180 gr faina
  • 20 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • visine
  • Crema ganache ciocolata cu lapte:
  • 3 cioco cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema ganache ciocolata alba:
  • 1 ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 3 lingurite zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Decor:
  • crema ganache (care va ramane dupa umplerea tortului)
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache:

Crema ganache:

Intr-un vas se adauga 300 ml frisca lichida (100 ml se pastreaza) si se pune pe foc mic pana ajunge in punctul de fierbere(nu trebuie sa fiarba).

Se da deoparte de pe foc, se adauga esenta de rom si ciocolata cu lapte rupta in bucatele, amestecand pana aceasta se topeste complet.

La fel procedam si cu cea alba(intr-un alt vas): 100 ml frisca lichida(100 lasam deoparte) esenta de vanilie si ciocolata alba.

Lasam cremele sa se raceasca complet si le dam la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore.

Scoatem crema de ciocolata, o batem la mixer timp de cateva minute pana i se dubleaza volumul.

La fel procedam si la crema de ciocolata alba.

Frisca lichida ramasa (adica 200 ml de la ambele creme )se bate la mixer si se imparte in 2 parti egale.

Jumatate din compozitie o adaugam in crema de ciocolata cu lapte, iar a a2a jumatate in cea alba unde mixam la treapta cea mai mica pana se incorporeaza in creme.

Blat:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul.

Se adauga apoi treptat laptele caldut, uleiul, faina in ploaie pe care o amestecam inainte cu cacao si praf de copt, iar la sfarsit adaugam putina sare.

Mixam pana ce totul se incorporeaza bine.

Compozitia obtinuta se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi, la foc mic, lasandu-se aprox 10 minute la cuptor.

In 2 din cele 3 foi se pun si visine sau se pot adauga in toate 3, depinde cum vreti sa fie.

Se lasa foile sa se raceasca dupa care se asambleaza tortul.

Se pune la baza o foaie cu visine se insiropeaza cu siropul pregatit din zahar, apa si esenta de rom, se pune un strat din crema ganache de ciocolata cu lapte, se adauga al 2 lea blat(cel fara visine) se insiropeaza, se mai pune un strat din crema, iar la final se adauga foaia cu visine si se insiropeaza.

Se imbraca tortul intr-un strat subtire de crema cu ciocolata alba.

Se orneaza dupa plac cu cremele ramase, eu pe margini am pus crema de ciocolata cu lapte, iar deasupra crema alba si zmeura.

Pofta buna!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Bunica