Tort cu iaurt si fructe, fara coacere

de mirela0911 in Mancare copii, 30 Iun 2019 | 3551 vizualizari

 

Este un desert minunat, se prepara repede, doar timpul de asteptare e mai lung, este racoros si delicios. Si nu trebuie sa dam drumul la cuptor! Si daca este si pe placul copiilor ..... e desertul perfect!
"Meniu copii"

 

INGREDIENTE

  • 2,5 pachete de piscoturi (cca 250 g)
  • 600 g iaurt grecesc
  • 1 plic gelatina
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 300 g cirese fara samburi
  • 2 caise
  • 1 piersica
  • 1 plic jeleu gelatina Dr.Oetker
  • fructe pentru ornat (cirese, piersici, caise)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si fructe, fara coacere:

Se prepara mai intai crema. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Smantana pentru frisca se mixeaza separat cu 1 lg zahar pudra vanilta apoi se amesteca cu iaurtul. Fructele se spala si se curata de samburi. Ciresele sde lasa intregi iar piersica si caisele se taie cubulete mici.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa apoi se incalzeste usor. Se toarna peste crema de iaurt, se omogenizeaza bine apoi se adauga fructele. Se da la frigider pentru o jumatate de ora pentru a se inchega usor.

Intre timp se pregateste o tava rotunda de tort cu diametrul de 24-25 cm. Se asaza o folie alimentara apoi se pun in picioare, pe marginea tavii piscoturile. La final se asaza un rand de piscoturi si pe fundul tavii. Se toarna crema de iaurt cu fructe, se niveleaza apoi se da la rece pana a doua zi.

Se scoate tortul din frigider si se transfera pe un platou. 

Fructele pentru ornat se spala, se curata si se taie in felii subtiri caisele si piersicile iar cireselor li se scot samburii doar.

Se pregateste jeleu conform instructiunilor de pe plic. Cand este gata, se toarna peste tort apoi repede se asaza fructele dupa imaginatie. Se da la din nou la rece pana se incheaga bine jeleul.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Este delicios.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am folosit o tava mai mare si a iesit mai subtire, dar se poate remedia ori cu o tava mai mica, oric cu mai multa crema.

2

Piscoturile nu le-am insiropat, se inmoaie de la crema de iaurt.

3

Eu am adaugat intai jeleul si apoi fructele pentru decor, dar recomand sa se aseze pe tort intai fructele si apoi sa se toarne jeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si fructe, fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu magiun de prune si nuci