Tort cu piersici si capsuni

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 23 Mai 2016 | 8747 vizualizari

 

Un tort rapid, racoritor si fara coacere.

 

INGREDIENTE

  • 300 g capsuni + 3 linguri zahar;
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri);
  • o conserva cu compot de piersici decojite (820 g);
  • un plic de gelatina (10 g);
  • 100 ml apa rece;
  • 700 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 18 capsuni pentru decor;
  • bilute colorate din zahar, pentru decor.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si capsuni:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca. 

Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea. 

Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul se strecoara. Se inmoaie piscoturile in el si se imbraca peretii tavii cu ele, mai putin partea de jos, unde se aseaza felii de piersica. 

Piersicile ramase se maruntesc in robotul de bucatarie.

Se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se hidrateaza 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.

Frisca batuta se amesteca cu piureul de piersici si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava. 

Peste crema cu piersici se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.

Capsunile se maruntesc in robotul de bucatarie.

Se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).

Se hidrateaza celelalte 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.

Frisca batuta se amesteca cu piureul de capsuni si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava. 

Peste crema cu capsuni se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.

Se baga tortul la frigider pana cand se incheaga (3-4 ore), apoi se orneaza cu restul de frisca, bilutele colorate si capsunile.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

23.05.2016, 22:49

Merisor 1

24.05.2016, 06:59

Minunat!

Andra_Constantinescu 1

24.05.2016, 16:43

Multumesc mult, dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Broscuta testoasa