Tort de inghetata de vanilie cu foi de napolitana

de Ancutsa in Mancare copii, 2 Iul 2019 | 1179 vizualizari

 

Tort de îngheţată cu vanilie și șofran, cu foi de napolitană: două albe și una neagră, în mijloc, pentru contrast și culoare. Am folosit îndulcitor în loc de zahăr, însă nu s-a simțit diferența, a fost la fel de gustoasă. În plus, pentru cei care nu sunt la dietă, se poate decora și cu dulceață de cireșe făcută în casă.
„Meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • 5 gălbenuşuri,
  • 5 ml îndulcitor,
  • Un vârf de cuțit de șofran,
  • un plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 1 praf de sare,
  • 150 ml lapte călduț,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 2 foi de napolitană albe,
  • 1 foaie de napolitană neagră,
  • Dulceață de cireșe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata de vanilie cu foi de napolitana:

 

 Se încălzeşte laptele, se dă de pe foc și se adaugă un vârf de cuțit de șofran (acesta își eliberează aroma în lichid cald).

Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul Bourbon şi un praf de sare, cu mixerul, până se albesc. În continuare, se toarnă în fir subţire laptele cald, nu fierbinte, amestecând tot cu mixerul, pentru a o face spumoasă şi aerată. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor.

Se lasă la răcit, apoi se încorporează treptat frișca lichidă bătută mai moale, amestecând cu mixerul.

Montare: într-o formă de copt cu inel detașabil (în care eu am pus și folie alimentară) se așază prima foaie albă de napolitană, jumătate din crema pregătită anterior, apoi foaia neagră de napolitană, cealaltă jumătate de cremă, apoi și a doua foaia albă de napolitană. Se dă la congelator până la servire.

Se servește cu dulceață de cireșe deasupra, este foarte aromată și gustoasă.

 

Timp de gătire: aprox 10 min

Timp de pregătire: aprox 40 min (+ 2 h la congelator)

Porţii: 8

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/tort-de-inghetata-de-vanilie-cu-foi-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata de vanilie cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata pentru copii - cu banane, cacao si cocos