Tort de piscoturi cu ciocolata

de T I M E A in Torturi, 22 Dec 2015 | 12295 vizualizari

 

Daca doriti un tort fara coacere si cu o crema delicioasa de ciocolata, acest tort cu siguranta o sa fie pe placul vostru. Aveti nevoie doar de niste piscoturi si de muuuulta ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr piscoturi
  • 300 ml apa
  • 3 lingurite cacao instant
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 8 linguri de zahar
  • Pentru insiropat putem folosi cacao cu lapte sau o cafea slaba si indulcita
  • Ornat
  • 350 ml frisca lichida indulcita + 2 linguri din crema de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu ciocolata:

Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam crema deoparte sa se raceasca putin. (Punem deoparte 2 linguri din crema pentru ornat)

Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.

Intr-o farfurie adanca turnam cafeaua indulcita si trecem piscoturile prin cafea si asezam un prim rand pe fundul tavii de-a lungul. Peste piscoturi, punem un strat de crema  apoi  inca unul de piscoturi insiropate peste care turnam restul de crema iar la final mai punem un rand de piscoturi.

Dam tava la frigider 2-3 ore pentru a se intari crema.

Scoatem din frigider si rasturnam tava pe un platou, indepartand tava si folia.

Imbracam tortul in frisca mixata. Ornam cu floricele din frisca amestecata cu crema de ciocolata.

Pastram tortul la frigider pana la servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale