Tortilla mexicana

de Brindusa in Piine, 7 Mai 2010 | 12242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina pentru paine
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 240 ml apa fierbinte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla mexicana:

Amesteca ingredientele uscate, apoi pune uleiul, amesteca putin , si 3/4 din apa. Amesteca cu mana pana ce se formeaza coca. Daca coca nu se formeaza, mai adauga apa. Framanta cam 3 minute. Va rezulta o coca elastica. Pune in castron, acopera si lasa 15 minute.

Imparte coca in 12 bilute. Din fiecare fa cate o placintica rotunda. Pune-le cu foi de aluminiu intre..

Incalzeste bine o tigaie plata. Pune cate o tortilla. Cand incepe sa se umfle, intoarce-o pe cealalta parte. Continua pana ce le termini pe toate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla mexicana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Brindusa 1

08.05.2010, 16:25

ionela, tortilla inseamna de fapt turta mica.

Sylvia 1

09.05.2010, 11:48

Super , multumim de reteta , 5 furcu de la mine si am salvat-o o sa ma prezint si eu cu shaorma mea imediat

Mitinita 1

11.12.2010, 15:09

am facut si eu si mi-a iesit!tot fara drojdie fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman