Trigoane cu ciuperci

de Criss in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2011 | 15702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   -1 pachet foi de placinta (eu folosesc Bella)
  • -500 g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -100 g cascaval 
  • -1 galbenus de ou pentru uns placintele
  • -150 g unt pentru uns foile de placinta
  • -putin ulei
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu ciuperci:

Ceapa tocata se caleste in ulei, se adauga ciupercile si se calesc pana se evapora apa lasata de ele, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga pasta de rosii.

2/3 parte din cascaval se adauga la ciuperci si se amesteca iar restul se pastreaza pentru a fi presarat deasupra trigoanelor. Foile de placinta se ung cu unt topit si se suprapun cate trei foi. Taiem in trei fasii egale, in coltul fiecarei fasii punem o lingura generoasa de umplutura, indoim coltul din stanga, apoi cel din dreapta si indoim in continuare pana ajungem la capatul fasiei, avand grija sa inchidem toate laturile triunghiului, pentru a nu se scurge umplutura. Triunghiurile astfel formate le punem in tava pe hartie de copt, ungem deasupra fiecare triunghi cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presaram cascaval ras.Coacem in cuptorul preincalzit aproximativ 25 minute. Dintr-un pachet de foi mi-au iesit 12 bucati super delicioase. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Criss 1

11.01.2011, 17:26

Baietelul meu imi cerea in fiecare zi un asemenea produs de patiserie si daca tot am vazut ca ii place, am zis sa fac si eu.

mena29 1

11.01.2011, 20:32

Super!

Criss 1

12.01.2011, 10:04

Merci mena.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci