Turte ca la mama

de Geanina87 in Piine, 29 Apr 2020 | 4571 vizualizari

 

Aluaturi de casa...In copilaria mea, mama ne facea des turte pe plita...De multe ori aceste turte tineau loc si de paine. Mie imi place sa le mananc cu ciorba de fasole si ceapa verde, dar sunt bune si simple, calde sau reci. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de grau 000
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 450 ml apa calda
  • 4 linguri de ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte ca la mama:

Cernem faina intr-un vas mai mare peste care punem si sarea, iar in mijloc facem o adancitura in care punem drojdia dizolvata in putina apa calda si zaharul. Adaugam din apa calda putin cate putin si framantam. Cand incepe sa se formeze aluatul, adaugam si uleiul. Aluatul rezultat va fi elastic si nelipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut o ora. 

Punem o tigaie antiaderenta pe foc mediu spre mic si o lasam sa se infierbante. Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul . Punem turta in tigaie si acoperim cu capac. Dupa aproximativ 5 minute o intoarcem si atunci cand e gata o scoatem si o infasuram intr-un prosop. In acest mod ea nu se va intari si va ramane pufoasa.

TIPS-URI

1

Cu cat turta este mai groasa, cu atat difera timpul de coacere, iar focul la aragaz va fi mic.

2

Turtele pot fi coapte si in cratite din fonta.

3

Daca aluatul iese putin lipicios, se recomanda a se unge cu putin ulei blatul de lucru si sucitorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte ca la mama" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra