Turte la tigaie cu branza si ceapa verde

de Merisor in Piine, 31 Mai 2018 | 10591 vizualizari

 

Sunt tare bune aceste Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde, mai ales calde, servite cu un pahar de iaurt!
Merg și reci, servite cu legume proaspete, sau diverse salate, merg și simple că sunt consistente și gustoase.
Eu am copt o parte din ele la tigaie și o parte la panini maker.
În ambele situații s-au copt bine, diferența între ele este că sunt mai subțiri cele coapte la panini maker.
Le-am testat și cu brânză și ceapă verde incluse în aluat și cu ele la mijlocul aluatului, ca plăcintele.
Însă le recomand cu brânza în aluat, sunt și mai ușor de preparat, dar și mai compacte și mai bune.
Sunt perfecte pentru ”Picnicul bucătărașilor”!

 

INGREDIENTE

  • 200 g brânză de burduf
  • 250 g brânză proaspătă, de vaci
  • 3 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură de mărar
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 650 g făină + extra pentru înfăinat
  • 250 ml apă
  • 1/2 linguriță sare
  • 7 g drojdie uscată
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte la tigaie cu branza si ceapa verde:

Spălăm ceapa verde și mărarul și le tocăm mărunt, apoi le amestecăm bine cu brânzeturile.

Cernem 500 g într-un vas, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul.

Încălzim apa și turnăm puțină peste drojdie amestecând-o cu zahărul și puțină făină.

O lăsăm 6-8 minute să se activeze, apoi turnăm untul topit, adăugăm și apa caldă, în care dizolvăm sarea și amestecăm totul adunând și din făina de pe margini.

Adăugăm și compoziția de brânză cu ceapă verde și mărar și frământăm un aluat ușor moale, pe care îl lăsăm 20-30 de minute la dospit.

Completăm cu făină, atât cât să nu se lipească aluatul de mâini.

Acum, cantitatea de făină va varia în funcție de brânza folosită, important este să nu obținem un aluat foarte ferm.

Mai bine îl lăsăm să fie mai moale, pentru că vom înfăina masa cînd îl întindem.

Împărțim aluatul în 8 părți aproximativ egale, sau în funcție de cât de mari le dorim.

Înfăinăm masa de lucru și întindem pe rând cele 8 părți de aluat în forme aproximativ circulare.

Încingem tigaia antiaderentă, la foc mediu și așezăm prima turtă în ea.

O lăsăm aproximativ 1 minut să se rumenească pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte, în mai puțin de 1 minut.

Putem să înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță, pentru o coacere uniformă.

Procedăm la fel cu fiecare turtă.

Dacă aveți sandwich maker, vă recomand să coaceți o parte din turte și la acesta.

Ies foarte bune și se coc mai frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte la tigaie cu branza si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

02.06.2018, 19:21

Foarte faine sunt aceste turte si pot fi facute cu diverse umpluturi!

Rahela Velicu 1

03.06.2018, 20:10

Ce bune trebuie sa fi fost!

oanapl 1

01.12.2018, 21:09

Ce pofta mi-ai facut! >x

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turte integrale