Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat

de Adi in Piine, 11 Apr 2020 | 12836 vizualizari

 

Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat
Chiar daca avem si drojdie, am vrut să încercăm și varianta aluatului cu bicarbonat preparand aceste turte la tigaie.
Este cel mai simplu aluat, doar că nu este de post, deoarece contine iaurt, ingredient ce accelereaza reactia chimica dintre bicarbonat si faina, ajutand la cresterea aluatului.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat
  • 500 gr faina alba, de moara
  • 400 gr iaurt cu 3,5 % grasime
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat:

Cum se prepara Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea.

Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste drojdie.

Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se toarna in adancitura din faina.

Se lasa sa se activeze bicarbonatul, apoi se amesteca cu faina din vas.

Se framanta un aluat usor ferm si nelipicios care se imparte in 6-8 bucati, in functie de tigaia in care se coc turtele.

Se pune tigaia la incins, la foc mediu, fara ulei sau alta grasime. 

Bucatile de aluat se modeleaza in mingiute, apoi se intind, pe rand, pe masa infainata, in forme circulare de 3-5 mm grosime.

Se coc, pe rand, in tigaia incinsa, acoperite cu capac si intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.

Cam intr-un minut, este gata turta din aluat cu bicarbonat.

Sunt foarte gustoase, iar aluatul este unul destul de pufos si aerat.

Serviti alaturi de un pahar de iaurt de casa sau lapte batut

TIPS-URI

1

Pentru a nu se arde turtele, se alege o tigaie cu pereti grosi

2

Cand se intorc turtele in tigaie se va sterge capacul de aburii formati

3

Optional, se poate unge tigaia cu putin ulei, sau unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine - reteta de baza la masina de paine