Varza a la Cluj de post

de antohecristina in Mancaruri de post, 3 Ian 2019 | 10992 vizualizari

 

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 100 g orez pentru sarmale
  • 1 pungă de soia granule
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 l supă de legume
  • o legatura de marar
  • piper proaspăt măcinat
  • 2-3 linguri de bulion sau suc de rosii
  • sare
  • cimbru
  • 2 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj de post:

Varza murata se tine in apa cateva ore. Taiati varza marunt si puneti-o la calit cu putin ulei. Se amesteca si se adauga putina apa calda. Cand varza este aproape fiarta, adaugati putin marar, cimbru si piper.

Punem soia intr-un vas cu apa clocotita impreuna cu putina sare, piper, cimbru, cateii de usturoi si lasam cateva minute la hidratat.

Separat spalati orezul si puneti-l la fiert cu putina sare.La o cana de orez .doua cani de apa. fierbem cateva minute apoi lasam orezul in apa in care a fiert ,el se umfla si e numai bun.

In alta cratita punem putin ulei, calim ceapa tocata, apoi adaugam soia scursa, orezul fiert, sarea, piperul, amestecam si lasam sa se intrepatrunda ingredientele.

Intr-un vas yena uns cu foarte putin ulei aranjam ingredientele astfel: un strat de varza calita, unul de orez cu soia, pana terminam compozitia. Ultimul strat trebuie sa fie cu varza. Se adauga sucul de rosii sau bulionul dizolvat cu apa si cateva fire de marar si cimbru pentru aroma.

Se da vasul la cuptor, la foc mic, pana se rimeneste frumos aproximativ 30 de minute.

TIPS-URI

1

acesta varza merge de minune cu mamaliga, putina smantana deasupra si ardei iuti la otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

mihaelar63 1

05.01.2019, 02:26

antohecristina 1

16.01.2019, 08:32

Este satioasa datorita soiei si orezului, iar daca nu este post , merge cu smantana si ardei iuti, nu mai zic de mamaliga. Si varianta cu carne in loc de soia este gustoasa ,cu putina afumatura prin compozitie. Plus ca este o varianta mai rapida atunci cand nu avem timp sa impachetam sarmale

mihaelar63 1

04.02.2019, 22:08

Imi place varianta ta de post !!! Varza a la Cluj are diverse variante . Asta ca si sarmalele . Eu sunt clujeanca si-ti pot spune ca adevarata varza a la Cluj este preparata cu varza verde proaspata si cu carne tocata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita