Varza acra calita, de post

de Razvan Constantinescu in Mancaruri de post, 17 Apr 2020 | 5425 vizualizari

 

Varza acra calita este o mancare simpla, asa cum faceau bunicile noastre. Este foarte buna in sezonul rece sau in perioadele de post. Are un gust aparte si poate fi servita cu mamaliga.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze medii acre
  • 2 cepe
  • 150 ml ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • putin piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • 250 ml apa
  • 3 linguri bulion
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra calita, de post:

Verzele se tin in apa peste noapte pentru a se desara.

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste in ulei cu putina sare si cu putin piper macinat.

Se toaca verzele grosier si se adauga peste ceapa aurie impreuna cu foile de dafin si putin piper macinat. Se lasa varza sa se caleasca, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana cand scade.

La final, se adauga bulionul si boiaua de ardei dulce si se mai tine la foc 2-3 minute.

Varza acra calita se serveste cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra calita, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de fasole cu sos de ceapa caramelizata