Varza de Bruxelles gratinata

de adela1981 in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2012 | 6265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr varza de Bruxelles
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura pesmet
  • Pentru sosul bechamel:
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • cimbru
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • 100 gr branza de oi
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles gratinata:

Se curata varza de primele 2-3 frunze si se pune la fiert in apa cu sare cca 10 min Se pregateste un vas termorezistent sau o tava, se unge cu putin ulei si se presara cu pesmet. Intr-o tigaie se incinge uleiul, ceapa se curata si se toaca si se adauga in uleiul incins si se lasa pana ce devine sticloasa. Se presara faina peste ceapa, se mai lasa cateva secunde, apoi  se stinge cu laptele si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se condimenteza cu sare, piper si nucsoara. Se ia de pe foc. Ouale se bat cu un praf de sare si adaugam branza. Asezam varza in vas, intre ele adaugam cate o jumatate de rosie si presaram putin cimbru. Turnam sosul bechamel apoi ouale cu branza si introducem in cuptorul incalzit 30 min. Dupa acea se scoate se presara cascavalul ras si mai introducem la cuptor pana ce se topeste cascavalul si se rumeneste.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti