Varza la butoi pentru murat

de babi5 in Muraturi, 23 Oct 2014 | 21587 vizualizari

 

Asa cum ma repet, sunt sigura ca fiecare dintre voi stie cum se pune varza pentru Iarna ,dar o reteta in plus nu strica ,poate este de ajutor tinerelor Bucatarese o recomand cu drag.Am folosit un butoi de plastic de 100 l.

 

INGREDIENTE

  • 59 kg varza( cu frunze subtiri)
  • sare
  • pipet boabe
  • mustar boabe
  • 1 telina mare,
  • 3 mere mari Ionatan
  • 1 porumb(pentru boabe)
  • 2 gutui mari
  • foi de dafin
  • crengute de cimbru
  • crengute de marar
  • hrean
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la butoi pentru murat:

Prima data oparim bine butoiul si il spalam.Apoi curatam bine varza de frunzele deteriorate si ii scoatem cotorul,desfacem boabele de porumb  si curatam hreanul si telina si le feliem.

Apoi in fiecare cotor de varza punem ,2-3 boabe porumb,citeva de piper si mustar si apoi umplem cu sare.Pe fundul butoiului punem crengute de cimbru si marar,foi de dafin,boabe de piper si mustar felii de gutuie si mar hrean ,apoi incepem sa asezam varza ,dupa doua rinduri iarasi punem : hrean,piper,mustar ,cimbru,marar,felii de telina ,mar si gutuie,foi de dafin.

Apoi iarasi varza si repetam operatiunea pina la terminare.Acoperim si lasam pina a doua zi sa se aseze varza si facem saramura si punem peste ( la 10 l apa fiarta si racita 1 lingura de sare).Deasupra punem scindurele pe care le-am oparit si spalat bine si peste scindurele o piatra de codru mai mare, spalata si curatata bine ca sa tina varza apasata (adica sa stea in saramura ,ca altfel se ridica datorita sarii)

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Pe toata perioada cit sta la murat cu un furtun ,pitrocim moarea (adica o scoatem cu furtunul si o punem inapoi ca sa ramina limpede)

2

Si asa obtinem o varza murata si aromata buna pentru :sarmalute,varza calita,varza la la cluj,Ciorba de varza,taitei cu varza,placinte cu varza.etc. si consumata ca atare cu putin ulei piper si boia ,o salata delicioasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la butoi pentru murat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza murata