Veggie Bowl

de mimmi in Mancaruri de post, 26 Mar 2019 | 2178 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof dulce (300 g )
  • 100 g morcovi
  • 3 ardei kapia
  • 150 g fenicul
  • ghimbir proaspat
  • usturoi
  • ulei de cocos
  • 350 g tofu Natur (Toppo Lidl)
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita mustar dulce
  • 1 lingurita boabe mustar
  • 100 g cus cus
  • amestec de legume Sano Vita
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare, piper, boia
  • Sos Tzatziki
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Veggie Bowl:

Pentru inceput, curatam cartoful dulce de coaja si il taiem bastonase.

 Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei de cocos topit, sare, piper si boia dupa gust.

 Adaugam cartofii in compozitia de mai sus si amestecam cu mana dupa care punem cartofii intr-o tava pe hartie de copt.

 Tofu il stergem bine cu servetele de bucatarie pentru a iesi excesul de lichid si il taiem feliute de 1,5 cm grosime.

 Intr-un bol amestecam 1 lingura ulei de cocos topit, 1 lingurita mustar dulce, 1 lingurita mustar boabe, 1 lingurita miere, 2-3 catei de usturoi pisati, sare si piper dupa gust.

 Dam feliile de tofu prin compozitia de mai sus si le asezam in tava langa cartofi.

 Dam tava la cuptor pentru cca. 40 de minute, pana cartofii sunt "prajiti" iar tofu devine usor crocant.

 *Dupa 20 de minute, intoarcem cartofii si tofu pe cealalta parte.*

 Punem la fiert 150 ml apa cu sare si amestec de legume de la Sano Vita iar cand a fiert turnam apa peste cus cus, acoperim cu un Capac si lasam deoparte 10 minute, pana este gata cus-cus-ul.

 La sfarsit adaugam 1 legatura de patrunjel verde tocat marunt.

 Taiem morcovul si ardeii bastonase iar feniculul feliute de marime potrivita.

 Le punem intr-o tigaie cu o lingurita ulei de cocos, 1 lingurita amestec de legume si le lasam la calit.

 Amestecam din cand in cand iar cand sunt aproape gata adaugam putin ghimbir ras si mai lasam pe foc 2-3 minute.

 Asezam intr-un bol felii de tofu, cartofi dulci, legume la tigaie, 1 lingura cus-cus si servim cu sos tzatziki.

 Acest preparat este bun si cald dar si a doua zi.

 Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Veggie Bowl" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta