Zacusca

de luminita20_2006 in Conserve, 20 Sep 2010 | 7057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 kg gogosari
  • 3 kg rosii
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • sare
  • 750 ml ulei
  • piper boabe
  • frunza dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:


 vinetele si gogosarii se coc apoi se curata si se pun la scurs intr-o sita. Rosiile se dau prin masina de facut suc de rosii. Ceapa se toaca marunt iar morcovul se da prin razaroare. Se pune intr-un ceapun ulei cand sa incins se adauga ceapa, cand devine incolora se adauga morcovul si se mai lasa un pic dupa care se pune vinetele si gogosarii tocati marunt iar la final sucul de rosii , Se amesteca bine si se lasa sa se faca la foc mic, se adauga sare si piper, foaia de dafin 1-2. Se lasa sa fiarba ~1h 30 min-2 ore la foc mic amestecad in ultima ora mai des sa nu se lipeasca. Este gata cand se ridica uleiul deasupra, se pune in borcane si se da la cuptor 15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ciuperci