Zacusca de ciuperci

de Retete cu Margareta Cismasiu in Zacusca, 6 Oct 2014 | 5599 vizualizari

 

Inca o zacusca,de data asta de ciuperci,a umplut borcanele din camara mea.Este foarte gustoasa,putin picanta,merge de minune pe paine,dar e delicioasa pe pizza,ca sos.Cu alte cuvinte,am multe motive ca sa nu lipseasca din camara.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei capia,
  • 5 kg gogosari,
  • 1 kg ceapa,
  • 400 ml ulei,
  • 1 l bulion,
  • 2-3 kg ciuperci,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielite si de cotoarele cu seminte. Ceapa se curata si se toaca cu masina de tocat carne sau cu robotul. Ciupercile se spala, se curata si se taie felii potrivit de mari. Ardeii si gogosarii se macina si ei.

Intr-o cratita mai mare, se pun ceapa si ciupercile sa se caleasca in ulei. Cand a scazut apa de la ciuperci se adauga ardeii si gogosarii macinati, bulionul, sarea, piperul si foile de dafin. Se lasa sa fiarba amestecand tot timpul cu o lingura de lemn sa nu se prinda de fund.

Se fierbe pana scade, iar uleiul se ridica deasupra. Fierbinte, se pune in borcane sterilizate. Se inchid ermetic si se pun in paturi sa se raceasca lent, apoi se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai picant se pot adauga la fiert 1-2 ardei iuti.

2

Se pot folosi atat ciuperci proaspete, cat si la borcan. In acest caz, nu se mai calesc ciupercile. Se vor folosi 4 borcane de 400 gr cu ciuperci.

3

Soiul de ciuperci difera,in functie de gusturile fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ghebe