Zacusca de dovlecei si vinete

de alinutzika in Zacusca, 21 Sep 2012 | 7109 vizualizari

 

O zacusca buna, ce mai!..:))

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei marisori
  • 6 -7 vinete
  • 1 kg ardei capia galbeni
  • 2 kg gogosari rosii
  • 1 kg ceapa
  • 400 ml ulei
  • 800 ml pasta de rosii sau bulion
  • sare grunjoasa, piper
  • 6 foi dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 1-2 ardei iuti (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei si vinete:

Gogosarii si vinetele se coc si se curata, apoi se toaca. Ardeii si ceapa se toaca grosier. Gogosarii si ardeii se pun la calit, la foc mic, in 200 ml ulei. Ceapa in 200 ml, separat. Dupa vreo ora, cand sunt caliti deja, ii punem intr-o oala mare impreuna si adaugam dovleceii rasi si vinetele tocate. Supravegheati oala, ca sa nu se lege de fund. Mai lasam vreo ora la calit, apoi adaugam condimentele+ usturoiul tocat. Adaugam si bulionul si mai lasam sa dea cateva clocote impreuna , apoi oprim focul. Punem zacusca in borcane, sigilam, apoi le bagam in cuptor pentru o ora la 180 grade. Le lasam sa se raceasca in cuptor pana a doua zi, apoi le dam la camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei