Zacusca de fasole uscata

de Retete cu Margareta Cismasiu in Zacusca, 6 Oct 2014 | 4829 vizualizari

 

Iata,am reusit sa postez si zacusca de fasole uscata!Printe atatea gemuri,dulceturi,compoturi,muraturi,zacusca nu putea sa lipseasca.Zacusca de fasole uscata e preferata familiei.Fiica mea,studenta in Timisoara,a botezat zacusca "mancarea saracului".Intotdeauna i-am trimis si zacusca,asa ca a devenit mancarea de rezerva in momentul cand ramanea fara mancare sau fara bani.Eu i-as spune "mancarea studentului sarac" pantru ca zacusca chiar nu poate sa aiba acest statut,chiar daca aproape toata lumea o face.
Nu e reteta originala ( oare care e reteta originala?),o am de la mama mea,dar pentru ca e foarte gustoasa o fac si eu si place tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei kapia,
  • 5 kg gogosari,
  • 1 kg fasole uscata,
  • 1 kg ceapa,
  • 500 ml bulion,
  • 300-500 ml ulei,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper boabe.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole uscata:

Ardeii kapia si gogosarii se coc si se curata de coaja si de cotoare. Fasolea se fierbe de jumatate, in apa cu sare. Ceapa se curata si se taie in patru. Ardeii, gogosarii si ceapa se macina cu masina de tocat sau cu mixerul. Peste tocatura se adauga fasolea uscata fiarta de jumatate si scursa de apa, bulionul, uleiul, sarea, piperul si foile de dafin. Cine doreste poate sa macine si fasolea. Noua ne place mai mult cu boabele intregi.

Se pune totul la foc amestecand mereu sa nu se prinda. Zacusca trebuie sa scada si sa se ingroase putin. E gata cand uleiul se ridica la suprafata.

Se pune fierbinte in borcane sterilizate. Acestea se inchid ermetic. Borcanele se pun in paturi la racit, apoi se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Rocsi 1

06.10.2014, 20:27

Gustoasa zacusca cu fasole!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

07.10.2014, 16:58

Intr-adevar,merita efortul.

Bya Ralu 1

08.10.2014, 16:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu fasole