Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata

de Ksenya in Zacusca, 25 Aug 2018 | 7623 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"- rețeta reinterpretata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete
  • 1 kg rosii
  • 400 g ardei gras
  • 300 g mere
  • 500 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • 1-2 lingurite sare neiodata (dupa gust)
  • 1 lingurita zahar
  • piper macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata:

 

Spalam legumele.

Vinetele cu tot cu coaja le tocam in cubulete mai mari, punem o mana de sare si le lasam pentru 30 minute. Letrecem prin jet de apa si le lasam la scurs.

 Rosiile, ardeii, merele si ceapa le tocam in cubulete mai mici. Intr-un ceaun incapator de tuci incalzim uleiul, adaugam ceapa si o calim pana ceapa devine sticloasa. Adaugam rosiile, acoperim cu un capac si lasam la foc mic 10 min. Adaugam vinetele, ardeii si merele, lasam sa se inabuse la foc mic, pana vinetele sunt facute.

La sfarsit adaugam sarea, zaharul si piperul, amestecam si lasam 3 minute.

Zacusca se distribuie fierbinte in borcane spalate si sterilizam (alea mici 15-20 minute, cele de 800 ml- 25-30 minute)

Dam borcanele sub patura si le lasam cu gura in jos pana se racesc complet.

Au rezultat 4 borcane de 800 ml si un pic (oleaca) pentru degustat  :)

 Pofta mare!

TIPS-URI

1

Puteti taia cubuletele mai mici

2

Puteti adauga ardei iuti

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite