Zacusca fara ceapa

de Constelatialeu in Zacusca, 3 Oct 2016 | 10254 vizualizari

 

Mi-a placut combinatia, e un pic altfel decat clasica zacusca...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete curatate de coaja
  • 1/2 kg gogosari curatati de seminte
  • 1/2 kg ardei capia carnosi curatati de seminte
  • 2 l apa
  • 200 ml otet
  • 5 linguri zahar'
  • 1 lingura sare
  • 1 l ulei
  • boabe de piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca fara ceapa:

Mai intai curatam vinetele de coja si apoi le taiem cubulete mai maricele. Apoi curatam ardeiul capia si gogosarul ce au fost spalate inainte, apoi taiem bucati mai maricele. Intr-o oala mai mare punem apa, otetul sarea si zaharul le lasam sa clocoteasca apoi adaugam vinetele , ardeiul si gogosarul si le lasam sa fiarba pana se inmoaie. Apoi le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.Se pot face cu o zi inainte, dupa ce s-au scurs se dau prin masina de tocat. Se pune tuciul pe foc se adauga uleiul, se lasa sa se incalzeasca, trebuie s fie caldut nu fierbinte, apoi se adauga amestecul de vinete si ardei capia si gogosar, se lasa focul mic, se fierbe 1 ora. Amestecam mereu avand grija sa nu se lipeasca, cand incepe sa bolboroseasca ca si vulcanii noroiosi, adaugam boabele de piper , mai lasam cca 10 min si apoi stingem focul. Punem in borcane de 400 g curate, capacim si apoi asezam borcanele intr-o cratita in care turnam apa pana aproape de marginea borcanului si lasam sa fiarba cca 15 min. Apoi scoatem borcanele le invelim si le lasam sa se raceasca. La iarna ne vor prinde foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca fara ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

miki_a 1

03.10.2016, 23:56

O idee foarte buna!

simona72 1

04.10.2016, 10:43

Nici deasta n-am mancat Bravo harnicie!

anca_rm 1

05.10.2016, 09:48

un pic altfel , dar o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca asortata de legume