Zacusca sarbeasca la tigaie

de mirela0911 in Zacusca, 27 Aug 2017 | 10937 vizualizari

 

Cat de sarbeasca e, nu stiu, gasisem reteta intr-o revista si am incercat-o. Este tare buna chiar daca e putin altfel decat zacusca ce o fac in mod obisnuit!
Se poate pregati si iarna daca vrei sa savurezi o zacusca proaspat facuta, se prepara rapid si nu este nevoie de multe ingrediente cantitativ.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc ceapa alba
  • 2 vinete mari
  • 4 rosii
  • 2 ardei kapia
  • sare, piper dupa gust
  • 1/2 lgt cuisoare macinata
  • 30 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca sarbeasca la tigaie:

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt.

Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul la incins.

Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune la calit in ulei. Se adauga apoi vinetele tocate marunt.

Rosiile se spala, se oparesc si se curata de piele. Se taie cubulete sau se zdrobesc cu furculita. Se pun peste vinete in tigaie si se amesteca. Se adauga putina sare si se amesteca.

Ardeiul kapia se spala, se curata de seminte si se taie betigase subtiri. Se pun peste amestecul din tigaie si se amesteca. Se lasa sa fiarba impreuna 30 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Spre final se adauga si cuisoarele. Se mai lasa cateva minute dupa care se stinge focul.

Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ardeiul kapia se poate inlocui cu gogosari.

2

Daca nu va plac cuisoarele, se poate renunta la ele, desi acestea ii da un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca sarbeasca la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

anca_rm 1

28.08.2017, 10:06

ce harnica esti Mirela , o zacusca excelenta

Gherca Daniela 1

28.08.2017, 15:52

Merisor 1

30.08.2017, 21:25

Yummy!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca