Zurek - ciorba poloneza

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 19 Mai 2010 | 15008 vizualizari

 

Aceasta e o ciorba traditionala din Polonia si se face cu mult bors. Spre deosebire de borsul nostru, al lor se prepara din faina de secara si pentru aromare se pune usturoi. Citind pe internet despre el, am hotarat sa folosesc bors de-al nostru si sa adaug ceva catei de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 4 l apa
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 bucata telina
  • 1 legatura patrunjel (sau 1 radacina patrunjel/pastarnac)
  • 1 l bors
  • 4 + 1 catei de usturoi
  • 400 g carnati proaspeti si picanti, taiati bucati nu prea mari
  • 4 cartofi mari, taiati cuburi
  • 3 linguri de smantana
  • 1lingurita maghiran uscat
  • sare dupa gust
  • oua fierte, 1 ou la fiecare portie de ciorba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zurek - ciorba poloneza:

Mai intai se fierb legumele ( morcov, ceapa, telina, patrunjel si 4 catei de usturoi) in apa.

Cand s-au fiert se scot din apa si se pun in ea carnatii, cartofii si maghiranul.

In timpul acesta fierbe ouale tari.

 Cand cartofii sunt fierti, pune borsul si ultimul catel de usturoi, tocat marunt.  Da un clocot, adauga smantana, sareaza dupa gust si inchide ciorba.

Cand servesti, pune cate un ou taiat felii la fiecare portie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zurek - ciorba poloneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ralucaflorea 1

03.06.2010, 01:08

eu am mancat ciorba asta intr un restaurant cu mancaruri traditionale in Varsovia cand am auzit din ce e facuta parca n am vrut sa incerc ...dar mi am facut curaj ! a fost delicioasa ! are un gust aparte ...f bun acu sper sa mi iasa si mie la le fel de buna .multumesc pt reteta

Brindusa 1

03.06.2010, 19:46

Raluca, eu n-am mancat-o la mama ei, asa ca doar pt spera sa se apropie de original. Daca o faci sa-mi zici si mie cum a fost.

adry88 1

08.05.2011, 16:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta