Aperitiv placinta intinsa, cu branza

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2018 | 6817 vizualizari

 

Este o placinta cu un aluat elastic care trebuie foarte bine intins si rasucita cu o fata de masa. Foaia intinsa se umpe cu ce se doreste (eu de data aceasta am umplut-o cu branza sarata si marar), apoi se ruleaza avand forma unei foi de placinta din comert doar ca cele din comert sunt mai tari si nu e nevoie de fata de masa pentru rulare, iar aceasta este foarte elastica si se rupe usor.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr de faina
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de sare
  • ulei sau untura pentru intins
  • pentru umplutura 1 kg branza sarata razuita
  • 1 legatura de marar
  • 1 ou pentru uns
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta intinsa, cu branza:

 Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei facandu-se o gaura in care se adauga apa, sarea si otetul pana se formeaza aluatul elastic care se imparte in 2-3 bucati si se unge deasupra cu ulei sau untura ( sunt mai fragede) si se lasa sa intre in ele grasimea unsa. Apoi se trece la intinsul placintei pe fata de masa, se pune umplutura si se ruleaza.

Se pune in tava si se unge deaspra cu ou si ulei. Se pune la copt 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta intinsa, cu branza" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ceapa si marar