Aperitiv placinte cu varza calita

de Lau in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2021 | 2510 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 500 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 2 kg varza murata cantarita dupa ce am tocato
  • 100 ml ulei sau 1 lingura untura
  • sare
  • piper
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu varza calita:

Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam sarea si amestecam,facem o adancitura adaugam drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata cu apa calduta.

Adaugam treptat apa pana ce aluatul are consistenta,adaugam uleiul si framantam pana ce devine elastic si nu se lipeste de maini.

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa dospeasca la temperatura cemerei pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp tocam varza marunt,incalzim uleiul intr-o cratita incapatoare si adaugam varza,potrivim de sare(avem grija sa nu o saram)piper dupa gust.

Amestecam ocazional pana ce lichidul se evapora.

Intindem aluatul pe masa infaianta(eu am ales folie pentru ca sa nu am toata bucataria de faina)taiem patratle si in fiecare adaugam cate o lingura de varza rece.

Lipim colturile si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele.

Acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 30 min dupa care le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.Noua ne-au placut mai mult reci decat calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal