Avat cu unt si lamaie

de mihaelar63 in Peste, 17 Ian 2020 | 2166 vizualizari

 

 "Bunatati pentru Craciun"
Ne place mult pestele, mai ales copt. Prietenii ce vin in vizita, abia asteapta sa savureze o bucatica de peste. De data aceasta am avut avat. Avatul este un peste rapitor de apa dulce, ca si forma seamana cu crapul, doar putin mai zvelt, dar ca si carne aduce mai mult catre salau. Are denumiri populare diverse ca peste-lup, boulean, peste-tiganesc,valcan sau peste-cu-sapte -nume.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg avat proaspat
  • 100 gr unt
  • 50 gr ulei masline
  • 2-3 lamai
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • masline , ardei , salata verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Avat cu unt si lamaie:

  1.  Avatul se curata, se spala si se portioneaza.
  2. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza.
  3. Puteti pregati astfel pestele din timp si cand va sosesc musafirii se da  tava la cuptor .
  4. Scoateti din timp untul din frigider ca sa fie moale, pentru a putea sa lucrati cu usurinta cu el.
  5. Inainte de coacere se unge fiecare felie de avat cu putin unt.
  6. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si se da tava la cuptor 30 minute la 205 grade.
  7. In ultimele 10 minute se scoate folia de pe tava ca pestele sa se rumeneasca.
  8. Pentru ca am folosit unt, este indicat ca pestele astfel preparat sa fie servit cald.
  9. Am servit avatul pe un platou, frumos decorat cu lamaie, salata verde, masline si putin ardei rosu pentru culoare.

TIPS-URI

1

De obicei servesc pestele ca prim fel. Daca il servesc ca si fel principal, pun alaturi si o garnitura, de obicei orez, legume sotate sau coapte.

2

Pentru ca am folosit unt, este indicat ca pestele astfel preparat sa fie servit cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Avat cu unt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mirela0911 1

19.01.2020, 11:47

Tare bine arata!

Rocsi 1

20.01.2020, 18:44

Uite ca de pestele asta nici nu am auzit! Noroc ca mai vii tu cu chestii noi!

Catalina L 1

21.01.2020, 16:53

bun peste mai faci , bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de peste