Avat marinat

de Panacris in Crap / Caras, 18 Sep 2020 | 2596 vizualizari

 

Peștele marinat l-am descoperit după ce am ajuns în București :D asta undeva în 1992. Mama soacră, mai mereu ne servea la masă, ca și aperitiv, un platou rece, cu morcovi și cartofi fierți, măsline și bucățele de pește marinat, stropit cu puțină zeamă de lămâie. O bunătate, vorba ei: nu ști ce ai pierdut, mamă, atâta vreme!!!
Am tot văzut rețete de preparare a peștelui marinat, dar sincer n-am avut curaj. Așa că TataZmeu a luat problema în mână :D
Am primit pește direct din Deltă, un soi mai special, AVAT, un fel de crap sălbatic, totodată și rețea de la pescarii din deltă. Așa că ne-am pus pe treabă.
Este o rețetă preparată la patru mâini :D tataZmeu a filetat și bucățit peștele, eu m-am ocupat de marinadă.
Gata cu vorba, să trecem la treabă

 

INGREDIENTE

  • Pește de Dunăre 1 bucată de cca. 2500 g,
  • Apă rece 600 ml,
  • Oțet 250 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de floarea soarelui 125 ml,
  • Piper boabe mozaic: roșu, alb, verde și negru 1 lingură,
  • Foi de dafin 4-5 bucăți,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți mari,
  • Morcov 2 bucăți
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Avat marinat:

Peștii se curăță de solzi și intestine, apoi se filetează și se taie bucățele, se adaugă sarea și se lasă la rece cca. 30 minute.

Între timp, ceapa și morcovii se curăță, apoi se taie felii morcovul și jullien ceapa.

Apa se pune la fiert împreună cu oțetul, uleiul și mirodeniile, lăsându-se să fiarbă cca. 6 minute după ce clocotește.

Marinada răcorită se toarnă peste bucățile de pește, apoi se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele.

Amestecul de pește se pune în borcane, recipiente ermetice sau recipiente cu sisteme de vidare, apoi se lasă la macerat aproximativ 6 zile.

Marinata de pește cu oțet se servește rece ca aperitiv sau cum spuneam în introducere într- salată de cartofi.

Secretul, este timpul de conservare, pescarii recomandă o săptămână, și nu mai puțin.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Avat marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

20.09.2020, 09:31

oanapl 1

28.09.2020, 14:47

Ce bunătate!

Rocsi 1

28.09.2020, 19:29

Mai face si mama peste marinat in stilul asta, dar foloseste macrou!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sardine marinate