Baghete crocante cu rosii si gris

de mihaelar63 in Mancare copii, 28 Iul 2019 | 4262 vizualizari

 

 Painea noastra cea de toate zile.  Oferta de paine pe piata este foarte diversificata. Dar ce poate fi mai bun, decat sa oferi familiei o paine gustoasa, preparata in casa.
,,Meniu copii "

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina tip 550
  • 350 gr faina integrala
  • 460 gr apa calduta
  • 15 gr drojdie uscata
  • 1.5 lingurita sare
  • 1 lingura de aluat dospit de la painea anterioara
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri gris
  • 1/2 rosie bine coapta
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete crocante cu rosii si gris:

  1. Se amesteca aluatul de la painea anterioara cu zahar, drojdie si putina faina .
  2. Se lasa 10 minute ca drojdia sa inceapa sa actioneze .
  3. Se pune restul de fainuri si sarea . Se framanta pana se obtine un aluat elastic .
  4. Eu folosesc pentru framntare si dospire masina de paine .
  5. Cand aluatul se dubleza [ cam dupa o ora ] , se scoate pe blatul de lucru si se imparte in patru parti egale .
  6. Ca aluatu sa nu se lipeasca eu imi ung mainile cu ulei de masline .
  7. Fiecare bucata o intind cu degetele sub forma dreptunghiulara si apoi o rulez ca o bagheta .
  8. Am obtinut patru baghete ce le pun in tava tapetata cu hartie de copt .
  9. Pentru a obtine o coaja frumoasa ,rumena ,procedez ca si bunica :ung painea cu o jumatate de rosie zemoasa bine copta .
  10.  Am facut taieturi oblice pe baghete .
  11. Deasupra baghetelor am presarat gris pentru a obtine coaja crocanta .
  12. Deci: gris pentru crocant si rosie pentru culoare .
  13.  Dupa inca o ora cand franzelutele au crescut frumos se dau la cuptor incins la 220 grade .
  14. Dupa 10 minute se scade temperatura la 180 grade .
  15. In total coacera dureaza 30-40 minute in functie de cuptor si gradul de rumeire dorit .
  16. Baghetele se racesc pe un gratar de inox .
  17. Am obtinut o bunatate de franzela crocanta, ce se poate manca si goala .

                      Pofta buna copii !!!!

TIPS-URI

1

Mereu pun cate o lingura de aluat intr-un borcanel. Aluatul il pastrez la rece in frigider. Il scot cu doua ore inainte de a fi folosit.

2

Aceast aluat ,, dospitura ", da un gust foarte bun painii si o ajuta sa fie elastica-nesfarmicioasa.

3

Pentru a obtine o coaja frumoasa rumena procedez ca si bunica: ung painea cu o jumatate de rosie, zemoasa, bine coapta .Deasupra baghetelor am presarat gris pentru a obtine coaja crocanta .

4

Deci: gris pentru crocant si rosie pentru culoare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete crocante cu rosii si gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

oanapl 1

30.07.2019, 12:35

Rocsi 1

30.07.2019, 18:47

Sunt grozave baghetele! Mie imi place mult la ele crusta crocanta ce se formeaza!

dantes 1

03.08.2019, 11:07

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Arici-paine