Budinca de dovleac cu ciuperci

de FlaviaD in Vegan / Raw vegan, 1 Oct 2013 | 7043 vizualizari

 

Daca va place foarte mult dovleacul, probabil ca veti vrea sa incercati si aceasta budinca. Mie personal imi place atat de mult ca nu ezit sa-l savurez in orice combinatie. De data aceasta am vrut sa consumam dovleacul si pe post de leguma, nu doar in prajituri si iata ce-a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • jumatate de dovleac nu foarte mare
  • 400 g ciuperci
  • ulei pentru wok
  • condimente (sare, piper alb, tarhon)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovleac cu ciuperci:

Am folosit o jumatate de dovleac marisor pe care crud l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Desigur ca puteti folosi ce cantitate de dovleac doriti, aceasta reteta nu este standard.

Am pus dovleacul dat pe razatoare la foc mic intr-o cratita incapatoare cu putin ulei pentru wok. Nu este nevoie sa folosim foarte mult ulei pentru ca si dovleacul are uleiul sau si isi va mai lasa si el.

Va fi nevoie sa amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand ca sa nu se prinda si ca sa se pregateasca repede.

Intre timp am pregatit ciupercile – adica le-am curatat si le-am sectionat in felii subtirele cu tot cu o parte din piciorus.

Cand dovleacul a inceput sa-si lase zeama, am adaugat si feliile de ciuperci in cratita. Am mai amestecat cu lingura pret de cam 7 minute pentru a se pregati si ciupercile. Nu este nevoie sa lasam amestecul mai mult timp pe foc fiindca dovleacul fiind fierbinte, practic va inabusi ciupercile.

Cand a fost gata am adaugat sare dupa gust, un praf de piper alb si tarhon.

Se serveste alaturi de preparate picante, salate sau muraturi.

Noi am servit cu o lingura de „Ketch-up de casa foarte picant” deasupra – reteta pe care am prezentat-o si aici si pe www.gatituleojoaca.net.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovleac cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

02.10.2013, 11:19

FlaviaD 1

02.10.2013, 19:29

Multumesc

monik80 1

18.03.2015, 22:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca dulce de dovleac