Burger de somon cu pasta de avocado

de Rocsi in Retete Delikat, 23 Iun 2018 | 2506 vizualizari

 

Din dorinta de a pregati o reteta mai altfel cu peste, pentru ai mei, m-am gandit la acesti burgeri. Am inlocuit maioneza si alte sosuri cu o pasta de avocado, pentru ca mi-am dorit sa fie cat mai light preparatul, dar in acelasi timp gustos. Si uite asa am obtinut o reteta de restaurant, asa au zis ai mei. 

 

INGREDIENTE

Pentru burgeri:

  • 400 gr file de somon proaspat
  • 3 foi de ceapa verde
  • 3 fire patrunjel verde
  • sare
  • 1 lingurita mustar
  • chilli Delikat
  • amestec ierburi italiene Delikat

Pentru pasta de avocado:

  • 1 avocado bine copt (al meu nu a fost foarte copt)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
  • amestec ierburi italiene Delikat

In plus:

  • chifle cu susan (le-am pregatit in casa)
  • salata verde
  • 1 rosie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de somon cu pasta de avocado:

Burgerii:

Spalati pestele, il stergeti cu niste servetele.

Cu un cutit il tocati cat mai marunt, puteti folosi si un blender, doar sa nu transformati carnea pestelui intr-o pasta.

Ceapa verde o taiati rondele mici, iar patrunjelul il tocati marunt.

Intr-un vas amestecati somonul tocat cu ceapa verde si patrunjelul.

Adaugati mustarul, sare, putin praf de chilli si ierburi italiene.

Amestecati bine, apoi dati compozitia la rece, 30 de minute.

Scoateti compozitia de la frigider, formati doi bugeri.

Ungeti un grill cu putin ulei, il incingeti, puneti burgerii formati si ii rumeniti la foc potrivit pe ambele parti.

Cand sunt gata ii scoateti pe un platou.

Pasta de avocado:

Curatati avocado de coaja si scoateti samburele.

Il puneti in blender cu mustarul, zeama de lamaie si uleiul de masline.

Pulsati pana devine o pasta.

Presarati sare, piper si ierburi italiene, amestecati bine.

Luati doua chifle, le taiati in doua.

Pe partea de jos asezati frunze de salata (spalate si bine scurse de apa), apoi felii de rosie, un burger si pasta de avocado. Deasupra asezati capacul chiflei.

La fel procedati cu al doilea burger.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de somon cu pasta de avocado" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale surpriza