Cartofi cu boia si cotlet de porc

de cristina1985 in Retete Delikat, 3 Iul 2018 | 2342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cotlet (am pus si ceafa):
  • 6 felii cotlet de porc (sau ce carne doriti)
  • condiment porc Delikat
  • 1 lg-ta ulei cocos
  • Pentru cartofi:
  • cam 1,5 kg cartofi (2 cartofi mari /persoana)
  • 6 cepe mici
  • 2 lg-te boia de ardei dulce Delikat
  • 1 lg-ta boia de ardei iute Delikat
  • sare
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu boia si cotlet de porc:

Pentru cartofi: Se spala bine si se pun la fiert cu coaja, timp de 1 ora (cel mult 1 ora si 30 minute). Ii verificati cu furculita, iar cand sunt gata, se lasa la racit.

Cotletele de porc sau ceafa se prajeste in ulei, sau se pune intr-o  tigaie cu apa (eu am vrut mai dietetic,avand in vedere ca garnitura este deja uleioasa) .Se adauga condimentul de porc Delikat, care nu contine monoglutamat de sodiu si niciun alt potentiator de aroma. Se lasa sa fiarba 2 ore, timp in care mai adaugati apa, cat sa le acopere. Spre sfarsit se lasa apa sa se evapore si se adauga 1 lg-ta ulei cocos si se prajesc cateva minute .

Se toaca marunt cepele si se calesc. La sfarsit, se adauga boia de ardei iute si dulce Delikat, care sunt selectionate direct de la producatori, din tarile de origine si anume Spania, de aceea gustul este unul autentic. 

Cartofii se rad pe razatoare, se adauga sare si se amesteca cu ceapa calita si boia.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu boia si cotlet de porc" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu lamaie la cuptor