Cartofi cu smantana

de Miha in Mancaruri de legume, 13 Apr 2011 | 12440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi de marime medie
  • 100 ml lapte
  • 250 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 50 g unt
  • 1 lingura amidon
  • condimente pentru cartofi Kotanyi
  • sare si piper
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana:

Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase. Se pun intr-un vas termorezistent si se condimenteaza dupa gust. Untul se taie cubulete si se presara peste cartofi.

Punem amidonul intr-un castron si turnam laptele rece putin cate putin sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apoi smantana si cascavalul ras. Saram si piperam, punem si cateva fire de marar. Sosul obtinut il turnam deasupra cartofilor, acoperim cu un capac si dam la cuptor la foc mediu. Cand cartofii s-au inmuiat si lichidul a scazut se scoate capacul si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca usor.

Se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cartofi ca la bunica