Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 27 Iun 2021 | 2974 vizualizari

 

În fiecare an, când apar cartofii noi la piață, este o bucurie să ne răsfățăm papilele gustative cu aceste trufandale simple, dar atât de bune! Mai întâi ne săturăm cu cartofi noi pregătiți la tigaie și presărați cu mult mărar, iar apoi încercăm și alte rețete. De data aceasta am preparat niște cartofi noi la cuptor, cu brânzeturi. I-am preparat înăbușit, ca să se păstreze gustul lor natural, dulceag. Cu telemeaua care este atât de bună în orice combinație și cu cașcavalul care topindu-se dă un gust minunat preparatelor, pot spune că și cu acest fel de mâncare ne-am cam ”alintat” gustativ.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi noi
  • 300 grame de telemea de vaci
  • 100 grame de cașcaval răzuit (emmentaler)
  • 100 ml de smântână
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de mărar (pătrunjel)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor:

Se scurge bine telemeaua și se taie cubulețe.

Cașcavalul se dă prin răzătoarea mare.

Cartofii noi se curăță, se spală și se taie sub formă de cubulețe mai mari.

Se amestecă oul cu smântâna, până la omogenizare.

Se unge cu ulei o tavă termorezistentă, se presară pesmetul și apoi se pune o jumătate din cantitatea de cartofi. Se condimentează cu sare și piper și apoi se pun cubulețele de telemea.

Se pune cel de-al doilea strat de cartofi, se condimentează, se toarnă deasupra smântâna amestecată cu oul și apoi se presară cașcavalul răzuit. 

Se acoperă vasul cu capac și se dă la cuptor, la foc mediu, pentru cel puțin 30 minute. Atunci se ia capacul și se mai lasă cartofii la cuptor încă 15-20 minute, ca să scadă lichidul, să se topească cașcavalul, iar cartofii să se rumenească ușor. Atunci se scoate tava din cuptor, se porționează preparatul, se presară cu mărar (pătrunjel) tocat pregătit în prealabil și se servește imediat.

Preparatul este foarte bun și dacă se reîncălzește.

 

TIPS-URI

1

Curățați cartofii chiar înainte de a-i pune în tavă, ca să nu se înnegrească între timp.

2

În loc de telemea, puteți folosi brânză de burduf, sau brânză frământată.

3

Dacă telemeaua/brânza este mai sărată, folosiți mai puțină sare, la condimentarea cartofilor.

4

Dacă tava nu are capac, o puteți acoperi cu o folie de aluminiu.

5

După ce ați luat capacul (folia) de pe tavă, mai lăsați preparatul în cuptor până scade lichidul și se rumenește ușor. Nu-l țineți mai mult timp, chiar dacă vă place să fie bine rumenit, pentru că se va usca și întări.

6

Serviți preparatul imediat ce l-ați scos din cuptor.

7

În loc de mărar, puteți folosi pătrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb