Cartofi noi la cuptor in vas de lut

de Andra_Constantinescu in Retete Delikat, 27 Iun 2018 | 4484 vizualizari

 

Am primit de la bunica mea niste cartofi proaspat scosi din pamant. Nu a mai contat cat de mici au fost, de fapt asta a fost si farmecul lor. Pe cei mai marunti i-am curatat si i-am prajit intregi, la fel cum mi-i pregatea si bunica in copilarie, iar pe cei mai mari i-am pregatit la cuptor in vas de lut. Am testat cu aceasta ocazie si noile condimente pentru cartofi de la Delikat, care le-au dat un gust minunat datorita ingredientelor 100% naturale pe care le contin, precum: usturoi, ceapa, rosii, boia de ardei dulce, piper, seminte de telina, coriandru, chimen, nucsoara si ardei iute cayenne. De asemenea, condimenetele pentru cartofi de la Delikat contin si sare, asa ca nu a mai fost necesar sa pun si eu. Am adaugat si putin rozmarin, tot de la Delikat, pentru un plus de gust.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi noi
  • 6 g condimente pentru cartofi de la Delikat
  • 40 g unt
  • putin rozmarin de la Delikat
  • 300-400 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor in vas de lut:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Cartofii se racaie cu un cutit pentru a indeparta coaja subtire, se spala si se pun intr-un castron. Se presara peste ei condimentele pentru cartofi de la Delikat si se amesteca.

Se unge un vas de lut cu unt, se pun cartofii in el, se umple vasul cu apa si se presara putin rozmarin de la Delikat peste cartofi. Se acopera vasul cu capacul sau si se introduce la cuptor pana cand apa scade si cartofii sunt bine facuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu rosii si usturoi