Chai Masala

de Mitinita in Bauturi, 7 Dec 2010 | 6408 vizualizari

 

La noi incepe sa se faca cunoscut si chaiul indian.Eu am facut cunostinta cu el acum vreo sase ani si de atunci e ceaiul meu favorit.O sa gasiti mii si mii de retete,dar cum India este tara cu un trilion de condimente o sa gasiti diferite versiuni. Eu ce am altceva mai bun de facut decat sa incerc cat mai multe! Din pacate,sau din fericire,inca nu am gasit nici o reteta si sa zic:"Gata! Numai din asta am sa fac de acum incolo!" Mi-a placut sa gasesc o noua aroma in fiecare.Incercati si voi si nu o sa va para rau!
Nu uitati ca ghimbirul fiert prea indelungat face ceaiul sa fie iute.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucatica de ghimbir proaspat
  • 1 bucata de scortisoara (un stick,un bat)
  • 4 bucati de cardamon,putin crapat
  • 6 bucati cuisoare
  • 2 cani apa
  • 1 cana lapte
  • 2 1/2 lingurite de ceai negru
  • 2 linguri zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chai Masala:

Se pun toate ingredientele intr-o oala. Se dau la fiert la foc mic,dupa ce incepe sa fiarba se mai tine 2-3 minute. Pentru un ceai mai tare si mai iute se mai tin inca 2 -3 minute.

Da ceaiul deoparte si lasa-l sa se "odihneasca" vreo doua minute,apoi pune-l din nou pe foc pentru inca un minut.Pentru un ceai mai potent 2 minute. Se serveste fierbinte si poti presara putina scortisoara deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chai Masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceai de catina