Chec cu menta şi cacao

de madi_marin in Dulciuri, 18 Oct 2012 | 4425 vizualizari

 

Reţeta de baza este de la Mariana, draga mea de la revista ,,Click!Pofta buna!,,.Pentru că mie îmi place mult combinaţia de ciocolata cu mentă, m-am gândit să încerc să fac un chec….altfel.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 5 linguri cu ulei
  • 7 linguri pline cu făină
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • cacao
  • esenţă de mentă
  • esenţă de vanilie
  • colorant alimentar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu menta şi cacao:

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea.

Gălbenuşurile se freacă cu uleiul.

Crema de gălbenuşuri se adaugă treptat în spuma de albuşuri, apoi se încorporează esenţa de vanilie si făina cernută cu praful de copt. O parte din compoziţie se amestecă cu cacao, iar în cealaltă se pun câteva picături de esenţă de mentă şi colorant alimentar verde.

Se tapetează o tavă de cozonac cu hartie de copt şi se pun cele două compoziţii, intercalându-le cu o furculiţă.

Se coace checul cam 40 de minute la foc micuţ (pentru siguranţă se face testul scobitorii).

Se poate pudra cu zahăr vanilat sau se poate turna deasupra o glazură de ciocolată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu menta şi cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chec zebra cu cacao