Ciorba de fasole boabe si afumatura

de Nadyne in Ciorbe, 23 Ian 2017 | 5534 vizualizari

 

O ciorba traditionala, satioasa, gustoasa si apetisanta...

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole boabe
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • afumatura(scaricica, coasta, etc.)
  • 2 foi dafin
  • boabe de piper
  • cimbru
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • tarhon
  • pasta de tomate
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • marar si/sau patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe si afumatura:

 Fasolea se lasa la inmuiat de seara, in apa rece.

 Schimbam apa in care a stat si o punem la foc. Cand incepe sa fiarba, aruncam apa, clatim oala si punem fasolea in alta apa, fierbinte. Repetam operatiunea de doua ori. In ultima apa, adaugam foile de dafin, cateva boabe de piper si afumatura, spalata bine.

 Ceapa, taiata marunt se caleste in putin ulei, pana devine sticloasa.

 Se adauga morcovul dat prin razatoarea mare si ardeiul taiat fasii sau cubulete si se calesc impreuna cateva minute. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, le adaugam in ciorba, impreuna cu cimbrul, tarhonul si boiaua.

 Dupa ce fasolea si afumatura sunt fierte, potrivim de sare si adaugam si pasta de tomate. Mai lasam 2-3 clocote si stingem focul, apoi presaram deasupra marar sau/si patrunjel proaspete, taiate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole alba