Ciorba de fasole verde cu carne afumata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 6 Dec 2020 | 2527 vizualizari

 

 Cum iarna nu-i ca vara si ziua ca noaptea , asemenea ciorbele mele sunt diverse . De data aceasta am folosit ca ingredient diferit , pastarnacul . Nu sunt fan-pastarnac pentru ca imprumuta  un gust dulceag mancarii . De data aceasta s-a completat in mod fericit cu morcovii de la soacra [ ea are un soi ce-l cultiva de mult timp si nu sunt dulci ].

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde - de sera
  • 500 gr carne porc afumata -de casa
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 tije telina verde
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa mare galbena
  • 1 crenguta cimbru verde
  • 1 legtura mica patrunjel verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 ceapa verde
  • 1 pahar suc rosii
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu carne afumata:

  1. Carnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga .
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde  se taie cubulete .
  4. Verdeturile si usturoiul se maruntesc .
  5. Morcovii si pastarnacul se taie in jumatati de rondele .
  6. Toate verdeturile si legumele se soteaza in ulei .
  7. Cand legumele incep sa se inmoaie , se toarna deasupra sucul de rosii . Lasati sa fiarba inabusit 10 minute .
  8. De obicei bulionul se pune la sfarsit pentru ca legumele sa se patrunda usor .Daca procedati astfel  nu veti avea probleme cu fierberea legumelor .
  9. Transferati legumele cu bulion in oala in care fierbe carnea . Adugati fasolea verde curatat si rupta bucatele .
  10. Atentie !!! Nu sarati decat la sfarsit cand gustati . S-ar putea ca carnea afumata sa contina suficienta sare .
  11. Adugati foaia de dafin si cimbrul . Fierbeti o ora sub capac. la foc mediu .
  12. Gustati legumele daca sunt patrunse . Sarati daca este nevoie . Piparati.
  13. La servire presarati ,, ceva verde [ceapa ,patrunjel , telina ]" deasupra , pentru aspect.
  14. Doritorii pot aduga smantana sau iaurt dupa pofta .Serviti alaturat ceapa , ardei ,ardei dulce .
  15. Ciorba astfel pregatita a fost atat de gustoasa incat eu nu am mai dorit smantana .

TIPS-URI

1

Toate ingredientele inafara de fasole , ulei , piper si sare sunt obtinute sau cultivate in gospodaria .

2

Atentie !!! Nu sarati decat la sfarsit cand gustati . S-ar putea ca carnea afumata sa contina suficienta sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu oua de prepelita