Ciorba de perisoare

de alilianaa in Ciorbe, 26 Ian 2013 | 3016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne tocata( de porc)
  • 4 cepe
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 1 l zeama de varza
  • rosii( cat pret de 3)- eu am pus congelate
  • o ceasca de orez
  • verdeturi
  • sare, piper
  • 3 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Carnea se toaca. 

Legumele se curata, spala si toaca marunt. Morcovul dat pe razatoare. 

Compozitia pentru perisoare. Peste carnea tocata am pus o ceapa mica tocata marunt, orezul, verdeturile, sarea si piperul (dupa gust) plus cele trei oua. Am mestecat bine pana ce toata compozitia a fost omogenizata bine. Din aceasta compozitie se fac perisoarele.

Paralel cu acest prim pas, pe aragaz se pune intr-o cratita apa la fiert cu un praf de sare. Cand incepe sa clocteasca se pun zarzavaturile: ceapa, morcovul, ardeiul. Cand acestea au fiert pe jumatate se pun si perisoarele la fiert. 

Incerc perisoarele daca s-au fiert (tinand cont ca ele contin si orez). Cand consideram ca acest lucru s/a intamplat, adaugam rosiile taiate. Optional se pune si suc de rosii. 

Dupa ce si acestea au fiert se adauga zeama de varza. Se potriveste cu ce mai e necesar.( avand zeama de varza, aceasta are un surplus de sare). Se adauga leustean. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Constelatialeu 1

26.01.2013, 21:06

Buna,mai ales ca-i acrita cu zeama de varza !

alilianaa 1

26.01.2013, 21:33

Va multumesc frumos. Imi place sa gatesc pentru ca la masa la noi nu exista oameni mofturosi

elucubratiiculinare 1

26.01.2013, 23:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel